De Ce Să Votez? - Ediția Europarlamentare

Alegerile se apropie. Te-ai întrebat de ce să votezi la europarlamentare? Nu știi dacă candidații te reprezintă?

Atunci vino pe 25 aprilie, la Palatul Culturii, la cea mai mare dezbatere nonpartizană din țară, să afli răspunsurile candidaților la întrebările pe care tu, familia sau prietenii tăi le aveți!

Anul 2024 este an electoral. Cele patru ture de alegeri reprezintă momente cruciale pentru viitorul țării. Momente în care tu, în calitate de cetățean, îți poți face părerea auzită prin vot. Cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European, De Ce Să Votez? Ediția a IV-a vine în sprijinul informării cetățenilor de toate vârstele și de pretutindeni, spre a încuraja implicarea lor în procesul electoral, prin promovarea dialogului între societatea civilă și liderii politici ai acesteia. Dezbaterea se va ține între actorii principali existenți pe scena electorală actuală, din întreg spectrul politic, și va fi moderată de Lucian Bălănuță, jurnalist și profesor la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

UNDE? Palatul Culturii Iași, Sala Voievozilor

CÂND? 25 aprilie, ora 16:00 (intrarea se face începând cu ora 15:45)

CINE? Candidați la alegerile europarlamentare

CU CINE? Moderator: lect. dr. Lucian Bălănuță, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași

CUM PARTICIPI? Intrarea este liberă. Rezervă-ți biletul pe https://www.iabilet.ro/bilete-iasi-de-ce-sa-votez-europarlamentare-2024-96638/ până pe 19 aprilie!

Add a caption to enhance the meaning of this image.

De ce alegerile europarlamentare? Statisticile referitoare la prezența la vot din anii precedenți dovedesc faptul că românii au uitat de importanța votului și impactul pe care acesta îl poate avea în societate. Prezența românilor cu drept de vot la alegerile europene din 2019 a fost de 51,2%, puțin peste media Uniunii Europene de 50,66%, însă mult sub a altor state, precum Belgia (88,47%) sau Germania (61,38%). Au fost remarcate și discrepanțe între media națională și anumite categorii sociale, precum tinerii cu vârstele cuprinse între 18-24 de ani (43%) și mediul rural (42%). Și în regiunea Moldovei prezența la vot a fost mult sub media națională: Iași (43,75%), Neamț (43,6%), Vaslui (34,79%), Suceava (42,46%), Bacău (43,19%), Botoșani (39,72%). Asta ne-a determinat, ca organizatori, să aducem candidații mai aproape de cetățeni organizând dezbaterea la Iași!

Pentru mai multe detalii, puteți urmări evenimentul pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/ADU.Romania?locale=ro_RO sau de Instagram: https://www.instagram.com/adu.ong/.

© Asociatia pentru Dezvoltare Umana
Link do strony wydarzenia